marți, 7 octombrie 2014

Soleancă cu năbădăi :))

Mereu cînd începi să î-ți faci planuri,strahuieştete că ai totul de ce ai nevoie,că de altfel vei păți ca şi mine azi.M-am hotărît să fac soleancă, am cumpărat lămîie,măsline,tomat,mărar şi pătrunjăl,am scos din congelator piept de găină şi am lăsat să se dezghețe,după care l-am pus la fiert,
patru feluri de salam am tăiat cuburi apoi le-am pus la foc încet,urmează castraveții murați,morcovul şi ceapa,urmează,da şi folos dacă uituca de mine nu ține minte şi o facut cu cheia de la dulapul cu bănci conservate şi cu legume proaspete,gata am oprit tăt procesul,căutăm cheia...nervi...cuvinte care dacă le-ai spune la televizor s-ar auzi numai:"piiiiiiiiiiii",dar dacă le-ai scrie ar fi doar:"***** *****"...o trecut o oră,casa îi cu picioarele în sus,cheia nu-i,o mai trecut o oră,lîngă dulap stă el,eu un şiocan şi încă nişte instrumente la care eu nu mă prişep şi ne chinuim să scoatem legumele.
-URAAAAA,mîncăm soleancă azi,o zburat lăcata! Am strigat eu bucuroasă.




După care repejor am continuat lucrul,am tăiat ceapa,morcovul şi castraveții în cuburi apoi le-am pus la foc cu cîteva linguri de tomat.Am scos carnea de la foc,am tăiato cuburi şi pe ea.



Tot ce am obținut pînă acum am pus la fiert în 2l de apă şi vrio 350g de moare de castraveți,apoi am adăugat cîteva felii de lămîie un pumn de masline şi condimente după gust.După aproape o oră am adăugat puțin marar şi pătrunjăl,şi peste vrio 10 minute am stins aragazul.De bună,tare-i bună,da cînd mă gîndesc cîți nervi ni-o mîncat soleanca asta,ap îni treşi doru s-o mai mănînc eu pe dînsa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu